onsdag 15. juli 2009

Valgkampen er i gang

Det er tydelig at valgkampen er i gang. Det sikreste tegnet er når tidligere statsekretær for Arbeiderpartiet, Arne Strand breier seg ut med kommentar etter kommentar mot Fremskrittspartiet. Riktignok forkledd som politisk redaktør i Dagsavisen, men likefullt Arbeiderpartimann i en Arbeiderpartiavis. Det begynner med å kritisere FrPs forslag om å bygge asylmottak i flyktningenes egne nærområder. Dette ble av Dagsavisen presentert som "sende alle asylsøkere til Afrika", og deretter presentert som ekstremt rasistisk. Dette er i følge Strand også beviset på at "svært mange av FrPs velger er fremmedfientlige".

Så begynner det med kultur. Fremskrittspartiet vi "rasere pengestøtten til kulturarbeiderne og norsk kulturliv". Det er mulig det er dette Strand snakker om: Storåsfestivalen fikk i fjor over en million kroner i Fylkeskommunal støtte, i tillegg til kommunal og statlig støtte. Enkelte blir nok støtt hvis det offentlige ikke betaler strippeshowene for dem.

Til sist kommer imidlertid egeninteressen inn. De "meningsbærende avisene", da Dagsavisen særlig (der Strand tilfeldigvis er politisk redaktør) skal miste pressestøtten med FrP. Helt riktig, Strand! Etter valget må du enten lage en avis folk vil ha, eller finnen deg noe annet å gjøre, for støtte av oss får du ikke. Egeninteressen stikker alltid dypest, også i Dagsavisens redaksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar