lørdag 22. august 2009

Bekrefter trangen til FrP

Arbeiderpartiets stemmefiske blant nordmenn i Spania, her personifisert ved partisekretær Raymond Johansen beskriver i aller høyeste grad hvorfor FrP må ta over styringen med landets eldreomsorg. her er det folk som faller utenfor. Jeg vil minne om at dette i stor grad er mennesker som har bodd i Norge i hele sitt arbeidsaktive liv, og betalt inn skatt til statskassen. Når behovet kommer skal de da også ha rett til eldreomsorgstjenester.

Problemet for de som bor utenfor Norge er imidlertid, som det blir påpekt på TV2-nyhetene i dag, at det er kommunene som har ansvaret for eldreomsorgen. De som er bosatt utenfor Norge bor følgelig ikke i noen kommune, og er nødt til å flytte tilbake til Norge for å få hjelp.

Fremskrittspartiet ønsker at Staten, gjennom Folketrygden skal ta over finansieringsansvaret for eldreomsorgen, inkludert en lovfestet rett til den hjelpen man har behov for i forhold til de medisinske behov man har. Kommuner, ideelle organisasjoner og private tilbydere produserer tjenestene, og brukerne kan velge den institusjonen de selv ønsker, i Norge eller i andre land. Dette vil gi nordmenn i utlandet den samme retten til hjelp som andre nordmenn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar