fredag 27. mars 2009

Forfølgelse av muslimer i Norge

Det pågår en forfølgelse av muslimer i Norge. Det hevder hverfall Arbeiderpartiets 5. kandidat i Oslo, Kahlid Mahmood i Aftenposten. Saken er bare at han later til å være den eneste som mener dette. Den eneste forfølgelsen av muslimer i Norge begås av radikale muslimer som ikke tåler at deres kvinnelige familiemedlemmer blir for "norske". Dette gjelder sannsynligvis bare et mindretall av innvandrerbefolkningen, men er likefullt tragisk for de som blir rammet av dette.

Mahmood får imidlertid så hatten passer av Lily Bandehy (politisk flykting fra Iran), Sylo Taraku (seniorrådgiver i NOAS) og Shakil Rehman (Arbeiderpartimedlem). De er tydelige på at Norge og andre deler av Europa er det stedet i verden muslimer, i likhet med resten av befolkningen har størst personligfrihet frihet. De beskriver utspillet som en bjørnetjeneste ovenfor landets muslimer.

Spørsmålet er hva Mahmood egentlig mener med dette utspillet, og hva han legger i forfølgelse. Er det det sekulære samfunnets krav om at alle som bor i Norge skal ha rett til å leve sine liv som de vil, ved at samfunnet ikke aksepteres at enkelte kvinner blir tvunget til å bruke hijab av sine familiemedlemmer? Er det at samfunnet ikke aksepterer at enkelte barn av muslimske innvandrer blir sendt tilbake til sitt hjemland for å "av-norskes" i radikale koranskoler? Er det rett og slett at samfunnet ikke aksepterer at noen skal bruke religion for å underkue familiemedlemmer og og sitt kulturelle samfunn?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar