tirsdag 24. mars 2009

SV vil legge ned Øya VGS

Det vil være å overdrive å si at jeg blir overasket over rabiate meninger fra SVs landsmøte, men denne gangen har de virkelig kommet på høyde med sin gammelstalinistiske tradisjon fra 70-tallet.

Alle private skoler skal forbys heter det i vedtaket fra partiet som har Kunnskapsministeren i Norge. Dette vil få enorme konsekvenser for en rekke skoler og elever i Norge, som i dag nyter godt av alternative utdanningstilbud. Dette er alt fra skoler med alternativ pedagogikk eller skoler som tilbyr et religiøst alternativ. Blant disse er Øya VGS på Kvål. Denne flotte og populære skolen har ikke lenger livets rett sier SV.

Dette sier alt om verdigrunnlaget og ideologien som SV er tuftet på. Det er kun Staten som skal ha rett til å drive utdanning og opplæring i dette landet. Dette minner om holdninger vi kjenner fra det stalinistiske Sovjetunionen. Der var også statlig indoktrinering i styresmaktenes syn den eneste tillatte utdanningen. Man kan spørre seg om dette stopper ved grunnskoler og videregående skoler, eller om man skal ta for seg folkehøyskoler, søndagsskoler eller ulike fritidstilbud som innebærer utdanning og opplæring.

Jeg kunne også tenkt meg et svar fra de rød-grønne regjeringspartnerne i Senterpartiet og Arbeiderpartiet. Vil SVs fundamentalistiske, udemokratiske og stalinistiske holdninger i utdanningspolitikken få fornyet tillit på toppen i Kunnskapsdepartementet hvis de rød-grønne beholder sitt flertall etter stortingsvalget?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar