tirsdag 31. mars 2009

Tidenes landeveisrøveri

Regjeringen hevder at de foreslår tidenes samferelsløft i Nasjonal Transportplan, realiteten er at dette er tidenes samferdselsbløff. De rød-grønne, med Samferdselsminister Navarsete i spissen hevder å gjennomføre tidenes satsing på vei. Faktum er at de foreslår at lokalsamfunnene over det ganske land skal betale for morroa, slik at de kan sole seg i glansen.

Mange av lokalsamfunnene som etter sigende er lovet statlige veimidler bør også moderere sin jubel. Et vesentlig moment i NTP er at de fleste veiprosjektene skal vurderes for statlige midler, og gjerne mot slutten av perioden. De aller fleste prosjektene er under forutsetning av at lokalpolitkerne innfører bompengefinansiering, først da skal statlig medfinansierng vurderes. Kjenner jeg regjeringen rett, må bilistene ved mange av disse prosjektene betale mer enn veien koster.

I løpet av de neste 10 år skal bilistene betale 700 milliarder i bilrelaterte avgifter, og få 218 milliarder kr igjen i drift, vedlikehold og investeringer i vei (vel og merke hvis alle veiprosjekter får ja, jeg anser det som ytterst tvilsomt). Det betyr at bilistene skal betale 3,2 ganger for de veiene de kjører på. Regjeringen kaller det tidenes samferdselsløft, jeg kaller det tidenes landeveisrøveri.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar