mandag 11. mai 2009

Halal i Norge? Brekk roter

EU-parlamentet har nylig vedtatt at Halal-slakting skal tillates i EU uten bedøving av dyrene i forkant. Dette ble paradoksalt nok vedtatt samtidig som at EU forbyr selfangst på grunn av fangstmetodene. Populismen og idiotien tar ingen ende, men nok om det. Det viktige er hvordan Norge forholder seg til dette.

Norge er det landet i EU og EØS som er raskest ute, og vedtar flest EU-direktiver, mens norske politikere later som at de er nødt til å vedta alt som blir presentert fra den kanten. Samtidig er de samme politikere kritisk til EU, fordi vi da visstnok mister selvråderetten. Sammenhengen virker ytterst tynn. Norge har sin fulle rett til å si nei til EU-direktiver, og når dyrevelferden står på spill, er det på tide å benytte seg av anledningen. Jeg vil gå enda lenger.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er tydelig på at han ikke ønsker Halal-slakting uten bedøvelse i Norge. Nortura er også tydelige, det er uaktuelt for dem å avlive dyr uten bedøvelse, uavhengig av lovverket. Imidlertid er det tillatt å importere slikt kjøtt til Norge, noe Regjeringen v/ Brekk ønsker å videreføre. Hva slags dobbeltmoral er dette. Vi vil forby hjemme, men synes det er helt greit andre steder.

Jeg mener at så lenge det ikke er lov å slakte dyr på denne måten i Norge, bør det heller ikke være mulig å importere og selge slikt kjøtt i Norge. Tror virkelig Regjeringen at dyrene lider mindre når strupen kappes i utlandet uten bedøvelse, eller om den kappes i Norge. Her trenger vi et totalforbud mot import, salg, markedsføring og kjøp av denne typen kjøtt.


Advarer om sterke scener. Legg spesielt merke til slutten på denne videoen. Er dette dyremishandling?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar