torsdag 7. mai 2009

Kvalm opptreden av Rødt

Partiet Rødt bruker nå Max Manus i sin politiske kamp for kvinneundertrykkelse, æresdrap og andre religiøst motiverte overgrep i Afghanistan. Dette partiet er kjent for sine rabiate utspill, men her går de for langt. Rødt ser visstnok ikke den prinsippielle forskjellen, den ser jeg. Max Manus kjempet for frigjøring fra nazistenes totalitære ideologi, og norske soldater kjemper for å frigjøre den afghanske befolkningen fra Talibans totalitære ideologi. Likhetstrekkene mellom nazismen og islamismen er påfallende. Det bør imidlertid ikke komme som en overaskelse at Rødt kommer med dette. Torstein Dahle har tidligere forsvart drap på norske soldater i Afghanistan.

Det verste med denne saken er at man henger ut noen av nasjonens største helter, hvor flere har avgått med døden. De kan følgelig ikke forsvare seg mot denne ekle sammenligningen.


Det Taliban står for, er blant de verste overgrepene av en befolkning som vi kjenner fra de siste årene, med åpen støtte fra Partiet Rødt. Dette er partiet som liksom er mot kvinneundertrykkelse i Norge, men synes det er helt akseptabelt andre steder. Moral er bra, men dobbeltmoral er tydeligvis dobbelt så bra i Rødt. Dere gjør meg kvalm.


Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv.
- Arnulf Øverland

5 kommentarer:

  1. Du får min stemme, Johan!

    SvarSlett
  2. Enda et banalt forslag fra partiet Rødt, jævla(unnskyld språkbruken)landssvikere hele gjengen. Visst det Norge driver med er så forferdelig, se å kom dere ut og se om dere finner et eneste land som representerer seg bedre internasjonalt en det Norge gjør. Samt skal sies, hadde Rødt kommet med en slik uttalelse i et land fra midtøsten hadde de blitt steinet på flekken. Snakk om folkemord det gitt? Vær takknemlig for at dere i det hele tatt får komme med slike forkastelige løgner.

    SvarSlett
  3. Er det noe de siste 8 årene har vist, er det at krigføringen dramatisk forverrer forholdene for sivile afghanere (100 sivile ble jo nettopp drept av NATO. En konsekvens av dette er jo nettopp også den økte oppslutningen Taliban har fått, og det som nå skjer i Pakistan.

    Forøvrig kan man bemerke at de krigsherrene NATO støtter ikke er stort mer medmenneskelige, humane og kvinnevennlige enn de vi slåss mot.

    Den som i praksis støtter Taliban er slik sett paradoksalt nok Frp (og resten av røkla på tinget) som vil fortsette en politikk som gjennom 8 år nå er bevist mislykket.

    Jeg for min del lytter heller på den modige kvinnelige afghanske parlamentarikeren Malalai Joya, som kjemper både mot Taliban og okkupasjonen, og som er tydelig på at det hadde vært greit å slippe den siste.

    Støtt Afghanerne, støtt de norske soldatene - hent soldatene hjem!

    SvarSlett
  4. Ronny: Jeg er ikke kjent med at NATO-soldater nekter kvinner utdanning, nekter kvinner å gå ut uten å ha på seg telt og steiner uskyldige afghanere.

    SvarSlett
  5. Johan: Nei, NATO-soldater bare bomber dem. De krigsherrene som NATO samarbeider med, gjør derimot en del av det du peker på over.

    SvarSlett