fredag 15. mai 2009

Kvassheim og Høybråten på glattisen

Venstres Gunnar Kvassheim og Kristelig Folkepartis Dagfinn Høybråten beveger seg godt ut på glattisen. Etter at Statoil har gått inn i det omstridte oljesandprosjektet i Canada, og investert 12 milliarder kroner i utvinningsprosjekter. I det siste har både KrF og Venstre har for kun kort tid siden på det sterkeste kritisert de rød-grønnes sammenblanding av eierrolle i forhold til styrets rolle i denne omtalte "aktive næringspolitikk, sist eksemplifisert ved Regjeringens klønete håndtering av Aker-saken.



Nå har imidlertid Miljøvernminister Erik Solheim kommet på bedre tanker, etter å tidligere ha meldt overstyring fra eier i oljesandprosjektet. Her har tydeligvis Kvassheim og Høybråten sett sitt snitt til å legge alle prinsipper til side, og kjøre en råpopulistisk linje med krav om statlig eieroverstyring av styret i Statoils vurderinger av dette prosjektet.



Det er riktig at oljesandprosjketet i Canada er miljømessig omstridt, men det er ikke opp til norske regjeringer å vurdere miljøkrav i Canada. Dette er opp til Canadiske myndigheter, og ingen andre. Det virker nesten som at enkelte tror at denne oljen ikke vil bli utvunnet hvis ikke Statoil gjør det. Enkelte er kjent for å ha en overdreven tro på Norge som stormakt i verden, men litt magemål kanskje man bør utvise en gang i blant.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar