fredag 13. februar 2009

Tegn kartet på nytt

Jeg har åpenbart kastet en brannfakkel inn i debatten om kommunegrensene og større kommuner. I Trønderbladet i går, foreslo jeg at Leinstrand og stordelen av Byneset bør ligge til Melhus kommune. I sørdelen av kommunen deriomt, bor folk nesten tre mil fra Melhus sentrum, men kun noen spreke steinkast fra Støren, kommunesenter i Midtre Gauldal. Både Melhus og Midtre Gauldal har sine kommunesentra geografisk trykket opp i et hjørne i kommunen, det kan umulig være rasjonelt.

Folk er gjerne mer enn glad i fremskritt i samfunnet, desverre er det forandringen som gjerne plager folk. Folk får gjerne hakeslepp når de først leser det, men etter å ha fått tenkt seg litt om, er folk villige til å ta debatten.

Hvis Melhus kommune, Orkdal kommune og Stjørdal kommune kan vokse til tungvektere i regionen, har vi en gylden mulighet til å stå mot når Trondheim vil diktere i ulike regionale samarbeid. I mange saker eliminerer vi behovet for dette samarbeidet.

1 kommentar:

  1. Jeg tror du er inne på noe, Johan, men jeg ser selvsagt helst at dere ute på landsbygda ikke danner noen motvekt til "Trondhjem i by'n"... Keep up the good work; rasjonelle løsninger og samarbeid i kommune-Norge er en forutsetning for fornuftig utvikling av både bosetting og næringsutvikling i distriktene!

    SvarSlett